Ja mistä se hinta tulee?

| kesä 20, 2018 | Mielipide, Yhteistyö ja kehitys

asiakkaan vastuu kasvaa

Alle kahden viikon kuluttua uudistuneen ”taksilain” astuessa voimaan, asiakkaan vastuulle jää varmistaminen kyydin luotettavuudesta sekä hinnoittelusta ennen matkan alkamista. Hinnoittelun vapauduttua, me yrittäjät määrittelemme itse minkälaisella hinnalla tarjoamme palveluita asiakkaillemme.

Ja yrittäjä vastaa itse hinnasta

Uskon, että tulemme varmasti näkemään erilaisia ratkaisuja ja malleja markkinoilla kuljetusten hinnoittelusta. Toivon myös, että asiakkaamme pystyvät jatkossakin luottamaan siihen, että suomalainen taksi kuljettaa turvallisesti ja kilpailukykyisellä hinnalla matkustajansa määränpäähän.

Lainsäädännön keventyessä ja hinnoittelun vapautuessa kilpailu kuljetuksista markkinoilla tulee olemaan kovaa. Jokainen meistä yrittäjästä varmasti on pyöräytellyt mielessään jos jonkinlaista ajatusta mahdollisista palveluratkaisuista ja yhteenliittymistä. Mielestäni asiakkaan valitessa palveluntuottajaa, ratkaisee kyydin saatavuus, hinta, kulkuneuvon siisteys sekä palvelun taso. Sekä luonnollisesti se, että kohtaako hinta palvelun kanssa.

Kuka tahansa voi luvata

Myös taksikeskusten tulee erottautua palveluiden kirjosta ja ylläpitää lupaustaan laadukkaasta ja turvallisesta palvelustaan. Kuka tahansa voi luvata asiakkaalle tasaisen ja luotettavan kuljetuksen, mutta he jotka lupauksensa pystyvät lunastamaan joka ikinen hetki, menestyvät.

Näen, että taksikeskusten yksi haasteista lakimuutoksen myötä tulee olemaan tasaisen ja laadukkaan palvelun tuottaminen. Taksikeskusten toimiessa isolla kapasiteetilla, ei välttämättä nähdä ja tiedetä mitä arjessa asiakkaiden kanssa tapahtuu. Uskon myös, että lain vapauduttua asiakkaamme osaavat vaatia enemmän kuljetuksen laadulta.

Taksikeskusten tulee siis painottaa enemmän kuljetuksen luotettavuuden ja laadukkaan asiakaspalvelun merkitystä välityskeskuksensa autoilijoille sekä saada kaikki autoilijat kuljettajineen sitoutumaan yhteiseen sapluunaan ja niiden säännöksiin.

 

Autoilijan valinnat

Suurena haasteena taksikeskuksilla on varmasti myös välitysyhtiön liittymismaksun ja kuukausimaksun ratkaiseminen niin autoilijoiden kuin asiakkaiden näkökulmasta, sillä autoilijan täytyy investointi saada myös takaisin maksettua ajetuilla kyydeillä. Hinnoittelu autoilijoiden näkökulmasta tulee suunnitella niin, että yhteistyö olisi molemmille osapuolille kannattavaa. Varmasti moni autoilijoista miettii kannattaako toiminta keskusten kanssa tulevaisuudessa ja saako maksetulle kuukausimaksulleen vastinetta sekä mitkä ovat reunaehdot. Onkin täysin mahdollista, että autoilija on liittynyt useaan välitykseen ja hän tekee päivittäin useita päätöksiä siitä minkä tilauksen hän valitsee ja mistä välitysjärjestelmästä.

” moni autoilijoista miettii kannattaako”

Asiakas odottaa palveluntuottajaltaan tasaista ja kilpailukykyistä ratkaisua palvelun hinnasta tilatessaan kuljetusta. Tulevaisuudessa hinnoittelu asiakkaille tulee laatia niin, että asiakas voi luottaa saavansa tutusta ja turvallisesta numerosta samanlaista palvelua kerta toisensa jälkeen valitsemallaan palvelumallilla. Pelkään, että keskusten haasteeksi koituu autoilijoiden sitouttaminen yhteiseen toimintamalliin ja välitettyjen kyytien hyväksymiseen. Jokaisen autoilijan täytyy määritellä itse oma hintansa, jonka välitysyhtiö kertoo asiakkaalle. Kysymys kuuluukin, voiko tilauksen silloin hyväksyä kuka tahansa autoilija vai tuleeko taksin saamisessa viiveitä, jolloin myös asiakkaidemme päätös turvautua ison keskuksen kuljetuksiin on koetuksella.

”Kysymys kuuluukin, voiko tilauksen silloin hyväksyä kuka tahansa autoilija” 

Lakimuutoksen myötä kuljettajaksi pääseminen on huomattavasti helpompaa, kuin ennen. Uskon vahvasti muutoksen tuovan alalle uusia kiinnostuneita kuljettajia. Lakimuutos luo toimijoiden keskuudessa entistä kovemman kilpailun luotettavista ja rehellisistä kuljettajista. Jotta lupaus palvelun laadusta voidaan taata asiakkaalle, tulee kuljettajan olla ehdottoman luotettava ja sitoutunut.

Taksikeskusten sekä meidän autoilijoiden tulee luoda imagomme niin, että houkuttelemme alalle uusia kiinnostuneita kuljettajia. Työntekijälle tulee luvata laadukas kuljetuskalusto ja kannustava työyhteisö, jotta hänet saadaan sitoutettua yhteiseen toimintaan. 

Olethan Sinä kanssani kohentamassa alamme imagoa parempaan suuntaan?

Seppo

ETHÄN EPÄRÖI KYSYÄ.
KYSY ROHKEASTI JA OLEMME

YHTEYDESSÄ SINUUN

Kerro missä asiassa voimme palvella Sinua. Täytä oheinen lomake ja olemme pian yhteydessä Sinuun.

[recaptcha]

Share This