Nyt on se hetki

| kesä 8, 2018 | Mielipide

Räjähdin nauramaan

Omalta osaltani historiani PTS:n parissa alkoi siitä, kun ystäväni, kollega, yhteistyökumppani Mikko Kivelä pirautti kertoakseen, että hänellä olisi yksi idea. Sillä hetkellä, kun Mikko soittaa ja täräyttää luuriin: ”Mulla olis ajatus, voikko kuunnella?”, tarkoittaa myös jotakin. Milloinkaan ei ole tullut mieleeni ettenkö kuuntelisi.

Kylähulluus tarttuu

Miksikö? Näiden vuosien aikana, joina kyseisen ”kylähullun” olen tuntenut, ei ole tarvinnut pettyä. Ideoissa on aina ollut vahva punainen lanka, intuitio. Samoin myös fakta perusteet. Kaveri ei tuulella käy, vaikka ideat olisi kuinka lennokkaita. Mikko esitteli ideansa, PTS Finland Oy:n. Lopuksi tuli se perinteinen kysymys; ”No, mitä oot mieltä?” Räjähdin nauramaan. ”Jaa mitä oon mieltä, aivan helkkarin hyvä! Olen mukana, jos haluat.” Todellakin lähden mukaan.

Why do we use it?

Mikon ideaan ja ajatukseen sisältyi kaikki se, mihin vuosien ajan olen panostanut. Laadukkaaseen henkilökuljetuspalveluun, jolloin asiakas asetetaan siihen, mihin hän kuuluukin. Keskiöön. Kaiken toiminnan lähtökohta on oltava siinä. Ilman tyytyväisiä asiakkaita meillä ei ole mitään, eikä kuulukaan olla.

Tästä pääsemme siihen kohtaan, josta minun ja Mikon yhteisen sävelen tie on lähtenyt liikkeelle. Olimme tilausvälitysyhtiön hommissa mukana. Siellä asiakkaan asettaminen keskiöön siinä määrin, kuin itse ajattelimme, ei ollutkaan niin helppoa. Suuri joukko taksiautoilijoita ja kuljettajia, joilla kaikilla omanlainen käsitys asioista. Satoja osakkeen omistajia. Yhden vuosisadan totutut tavat toimia. 

 

Ei jätetä yksin

Taksialalla on ollut merkittävä osa suomalaisessa yhteiskunnassa. Taksiin on voinut aina luottaa. Kaikki tunnistamme luotettavuuden kriteereitä; voit laittaa taksin kyytiin pienen lapsen yksin matkustamaan, muistisairaan vanhuksen, umpihumalaisen ihmisen. Sanalla sanoen puolustuskyvyttömän ihmisen. Taksinkuljettaja vie asiakkaan tilanteessa kuin tilanteessa aina perille. Luotettavasti ja turvallisesti. Ei jätä yksin. Kuluttaja-asiakkaille hintaan on asetettu maksimi taksa. Samoin yritysasiakkaat ovat voineet luottaa, että esimerkiksi vaitiolovelvollisuus taataan. Kuljettaja ei puhu matkan aikana kuulemistaan asioista toisaalle. Tähän on ollut lainmääräys.

” Luotettavasti ja turvallisesti. Ei jätetä yksin.”

Jotta tähän on voitu luottaa, on valtiovalta säätänyt aikanaan lait toiminnan toteuttamisen mahdollistamiseksi. Nyt lainsäädäntö puretaan ja taksiala siirtyy markkinatalouteen. Hyvin kevyellä lainsäädännöllä, kun ajatellaan asiakasta. Laki ei enää niin vahvasti huolehdi asiakkaan eduista. Luotettavuus ja turvallisuus vaatii nyt asiakkaalta itseltään enemmän. Pitää osata itse valita ja arvioida palveluntuottajan toiminta.

Toisaalta, nyt keventynyt lainsäädäntö antaa mahdollisuuden yrittäjän kehittää omaa liiketoimintaa haluamaansa suuntaan. Jokainen voi asettaa asiakkaan juuri niin isoon keskiöön, kuin itse haluaa, nyt on sen hetki. Kuunnella yksilöllisemmin asiakkaan toiveita kuljetuspalvelun suhteen. Samoin hinnoitella palvelut sen mukaisesti. Näen siis markkinataloudessa mahdollisuuden niin asiakkaalle kuin yrittäjillekin. On vain löydettävä kanavat, joilla asiakkaat ja yrittäjät kohtaavat. 

”Näen markkinataloudessa mahdollisuuden niin asiakkaalle kuin yrittäjällekin.”

Mitä suurempi kylä, sen isommat markkinat. Tarvitset ympärillesi saman henkisiä yrittäjiä. Yhteistyökumppaneita. Luotettavia, avoimia, samaan suuntaan katsovia ja toisiaan kunnioittavia ihmisiä. Tällaisia ihmisiä toimii PTS Finland Oy:ssa. Näemme muutoksessa mahdollisuuden kehittää henkilökuljetusalaa. 

Kerron Sinulle seuraavaksi miten me aiomme yhdessä kehittää toimialaa.

Sirpa

ETHÄN EPÄRÖI KYSYÄ.
KYSY ROHKEASTI JA OLEMME

YHTEYDESSÄ SINUUN

Kerro missä asiassa voimme palvella Sinua. Täytä oheinen lomake ja olemme pian yhteydessä Sinuun.

[recaptcha]

Share This