Tutkimus: Poliittiset toiveet ja saavutettavuus eivät kohtaa

| helmi 28, 2019 | Toimialan uutiset, Yhteistyö ja kehitys

Raideliikenne ja ympäristöasiat 

ovat selkeässä poliittisessa nosteessa, sanovat PTS Finlandin haastattelemat pirkanmaalaisten yritysten, julkisten tilaajien ja sidosryhmien edustajat tammi-helmikuussa 2019 tehdyssä haastattelussa. 

Kuka huolehtii? 

Tähän keskusteluun olisi mielekästä saada myös mukaan se näkökulma, että miten me saamme yhdessä myös haja-asutusalueiden asiakkaille palvelumuoto. Miten edistämme Valkeakosken tai Lempäälän matkaketjua raiteille? Kaisa Laatikainen PTS Finland Oy.

Ruuhkien välttäminen, kaupunkiseutujen kaavoituksen kehittäminen, suurten kaupunkiseutujen yhdistäminen ja aikasäästöt ovat raideliikenteen panostusten keskeisiä tavoitteita. Haasteeksi muodostuvat syöttöliikenne ja raideliikenteen ulkopuolisten alueiden liikkumismahdollisuuksista huolehtiminen. Haastateltujen mielestä poliittiset vastaukset näihin haasteisiin ovat usein utopioiden tasolla.

 

Uusia palvelumalleja haja-asutusalueille

Olemme valmiita etsimään rohkeasti ja innovatiivisesti uusia palvelumalleja sekä julkisen sektorin että muiden toimijoiden kanssa. Voimme rakentaa pilottihankkeita matalalla kynnyksellä, kun tahtotila on yhteinen. Lempäälä on kuntana edistyksellinen, koska täällä halutaan taklata saavutettavuuden haasteita yhdessä yrittäjien kanssa. Palveluiden keskittämisen sijaan mietitään, miten haja-asutusalueen palvelut turvataan, sanoo yrittäjä Mikko Kivelä.

On paljon matkaa siihen, että Vesilahden mummo nousee autonomisen auton kyytiin. Ratkotaan haasteita mieluummin tässä ja nyt, eikä kymmenien vuosien päästä pilviin katsomalla, sanoo Mikko Kivelä.

 

 

Kaukoliikenneyhteyksien viimeiset kilometrit kuntoon

Elinkeinoelämälle elintärkeät lentokenttäyhteydet vaativat PTS Finlandin haastattelemien yritysedustajien mielestä helposti saavutettavat jatkoyhteydet. Henkilökuljetukset ovat hankalasti saavutettavissa sekä aamun- että iltayön tunteina. Tieto jatkokuljetuksista ei saavuta matkustajaa riittävän helposti.

Suurten kuljetustoimijoiden palveluiden yhteensovittaminen on haasteellista. Kaukoliikenne ei nykyisellään ole valmis myymään lippuja matkan viimeisille kilometreille. Matkailun ja tapahtumajärjestäjien näkökulmasta henkilökuljetuspalveluiden personoitavuus on heikolla tasolla.

 

Pekka Rintamäki | Muutos 

 

ETHÄN EPÄRÖI KYSYÄ.
KYSY ROHKEASTI JA OLEMME

YHTEYDESSÄ SINUUN

Kerro missä asiassa voimme palvella Sinua. Täytä oheinen lomake ja olemme pian yhteydessä Sinuun.

[recaptcha]

Share This