TJ2 Taksiliikenne vapautuu

| kesä 28, 2018 | Toimialan uutiset

jokainen polku on erilainen 

Aloittaessani yrittäjänä 2003 strategiaani ei kuulunut taksiasema, olin alusta asti sitä mieltä että haluan tehdä omaa tarinaa ja palvella omia asiakkaitani. Yhdellä autolla siinä hienosti onnistuinkin ja vuonna 2007 sain toisen luvan jolla tarina jatkui. Asiakas omavaraisuuteni johdosta uusi auto ajoi pelkkiä omia asiakkuuksia ilman minkäänlaista ajovälityskeskusta.

Minun tieni

Meillä maalla iso osa liikevaihdosta tulee yhteiskunnan maksamista matkustajista ja tämä asettikin minut ison haasteen eteen vuonna 2011. Kela ja Taksiliitto tekivät taksimatkoihin sähköisen suorakorvaus menettelyn joka pyyhkäisi asiakkailta oikeuden käyttää tuttua kuljettajaa ja minulta 20% liikevaihdostani sekä lisäksi jouduin uuden systeemin johdosta liittämään autoni Tampereen Aluetaksin välityksen piiriin. Tästäkin selvittiin hienosti ja meille syntyi uusi asiakas ryhmä alle 16v yksin matkustavat lapset. Tämä ryhmä on edelleen merkittävä 7 auton yhtiössäni.

pyyhkäisi minulta 20% liikevaihdostani

Mitä tapahtuu 1.7.2018

Laki liikenteen palveluista vapauttaa määrä sääntelyn sekä hinnoittelun. Alkaa villi ja vapaa markkina jossa asiakas joutuu ottamaan enemmän vastuuta tehdessään valintaa kenen kyytiin hyppää. Itse olen saanut taksilupahakemuksista 26 hylkäävää päätöstä ja nyt vihdoin saan itse valita automääräni itse. Yhteiskunnan maksamat matkat ovat kilpailutettu ja niiden osalta on kaikki hienosti jos ei huomioida välityslaitteiden määrän lisääntymistä autossa.

Mutta mitä tekevät perinteiset välitysyhtiö jätit. Nämä ovat pääsääntöisesti tavallisen taksin välityksessä yli 90% markkinaosuuden omaavia yhtiöitä.

 

Ratkaisukeskeisyys on rajoittunut

Oma näkemykseni on että näiden yrittäjien omistamien yhtiöiden kuuluisi olla parin päivän päästä markkinapaikka johon yrittäjät laittavat palvelunsa myyntiin ja yhtiö myy kulloinkin tarjolla olevia palveluita tai vaihtoehtoisesti jakaa tilauksensa kilpailun kautta alihankintana. Lähes läpi Suomen välitysyhtiöiden hallitusten ratkaisukeskeisyys on rajoittunut kylkitarraan ja kauluspaidan väriin. Hinnoittelu problematiikka mikä oli pöydällä jo 2016 syksyllä Tampereenkin hallituksessa on täysin ratkaisematta. Nyt yhtiöt ilmoittivat viikolla hinnoittelevansa meidän yrittäjien palvelut asiakkaan edun nimissä. Vanhan lain aikaan tämän hinnoittelun teki liikenne- ja viestintäministeriö, mikä siis muuttuu jos ”hintakatto” kerrotaan ja kaikki ajavat samalla ”enimmäishinnalla”?

joka jo itsessään on kartelli 

Miten tässä markkinatilanteessa esiintyy asiakkaan etu jos markkinajohtajat linjaa alalle hinnan joka jo itsessään on kartelli, mutta lisäksi yrittäjät jotka ovat uuden tilanteen edessä käyttävät sitä aluetaksin mallia trendinä omaan hinnoitteluunsa. Tästä syntyykin omassa yhtiössäni uusi iso haaste. 2011 meitä oli 2 ja nyt meitä on 15 ratkaisemassa tätä haastetta työnantajan tietenkin taatessa ansiot.

uudistuvan lainsäädännön oli tarkoitus luoda. 

Me emme hyväksy hintojemme määrittelyä ja siksi jätämme parin päivän päästä taaksemme taksiyhtiöiden hinnoittelemat kyydit. Tällä kertaa lähtee Valkeakosken liikevaihdosta noin 25% pois mutta aika näyttää kuinka laiva pysyy pinnalla Soten, Kelan sekä tietenkin omien asiakkuuksien voimalla vai tarvitaanko jatkossa uusia kumppaneita, oli ne sitten Tuomon www.meneva.fi tai Lähitaksi Uudeltamaalta. Me menemme ainakin aidosti kohti vapaata markkinataloutta jonka uudistuvan lainsäädännön oli tarkoitus luoda.

Tervetuloa kyytiini, omat hintani kerron läpinäkyvästi, kuten kuvasta näkyy.

Mikko

ETHÄN EPÄRÖI KYSYÄ.
KYSY ROHKEASTI JA OLEMME

YHTEYDESSÄ SINUUN

Kerro missä asiassa voimme palvella Sinua. Täytä oheinen lomake ja olemme pian yhteydessä Sinuun.

[recaptcha]

Share This