Tutkimus: Henkilöliikenne vaatii uusia vaihtoehtoja

| helmi 25, 2019 | Toimialan uutiset, Yhteistyö ja kehitys

Sujuvuus, luotettavuus, turvallisuus ja aikataulujen pitäminen

ovat henkilökuljetusten tilaajien mielestä neljä tärkeintä tekijää. PTS Finland Oy haastatteli pirkanmaalaisten yritysten, julkisten tilaajien ja sidosryhmien edustajia tammi-helmikuussa 2019. 

Sitoutuminen

Luotettavuus ja aikataulujen pitäminen, eivät käytännössä toteudu isojen taksitoimijoiden kanssa. Kuljettajan sitouttaminen tilattuun keikkaan on arpapeliä: keikka heitetään tilausvälitykseen ja toivotaan, että joku kuljettaja nappaa sen ajaakseen, sanoo Taksiyrittäjä Sirpa Tuominen.

Sirpa Tuominen lupaa, että pienet toimijat tekevät kaikkensa lupausten lunastamiseksi, sillä pettynyt asiakas on uhka liiketoiminnalle. Isojen toimijoiden franchising-yrittäjien on helppo piiloutua ison brändin alle, olla kasvoton ja nostaa kätensä pystyyn, kun palautetta tulee. Pienet yritykset toimivat yhdessä verkostojensa avulla ja hoitavat ne tilanteet, kun kollegan auto rikkoutuu tai keikkoja on niin paljon, että yksin ei pärjää. Pienten yritysten kuljettajat sitoutuvat henkilökohtaisesti asiakkaan asialla.

 

Ympärivuorokautinen Taksipalvelu yskii Akaassa

Ympärivuorokautinen taksiliikenne ei ole itsestäänselvyys enää suuressa osaa Pirkanmaata. Keskellä viikkoa yöaikaan päivystävien taksien määrä on erittäin ohut esimerkiksi eteläisen Pirkanmaan kaupunkikeskuksissa. Puhtaalla maaseudulla ongelmana on lähes olematon linjaliikenteen ja taksien tarjonta.

Akaan seudulla haasteena on, että ympärivuorokautiset taksipalvelut lepäävät käytännössä yhden yrittäjän varassa. Arkisin kello 17 jälkeen liikenteessä näkyy vain Taksiliikenne Mikkolan autoja. Viikonloppuisin pyrimme saamaan kaikki omat autot liikkeelle. Arjen ahertaneet kuljettajat tarvitsevat kuitenkin lepoa. Olemme valmiita palkkaamaan alan tavoista poiketen kuljettajia tuntipalkalla, jotta uusien kuljettajien kynnys tulla alalle olisi mahdollisimman matala, sanoo taksiyrittäjä Seppo Mikkola.

Seppo Mikkolan mielestä taksiliikenteen ilta- ja yöaikainen näivettyminen Akaassa on vakava uhka alueen elinkeinoelämälle ja ihmisille. Olemmeko me Akaassa valmiita lyömään lappuja omien baarien ja palveluiden luukulle? Jääkö ambulanssi ainoaksi keinoksi päästä terveydenhuollon pariin ilta- ja yöaikaan?

 

Kuljettajat eivät sitoudu ajamaan julkisen palvelujen kyytejä

Yritysten ja yhteisöjen näkökulmasta henkilökuljetuksiin pitää pystyä järjestämään kokonaisia palveluketjuja. Nykyisellään ongelmallisinta on suurten palveluntarjoajien, kuten VR:n ja kaupunkien välisen bussiliikenteen jatkoyhteyksien hoitaminen. Helppo matkojen yhdisteleminen on vielä kaukainen haave.

Julkisten tilaajien näkökulmasta henkilöliikenteen reitittäminen harvaan asutuilla alueilla ja yhteiskunnan korvaamien henkilökuljetusten yhdistäminen vaativat hyviä ratkaisuja. Satojen kuljetussopimusten viidakossa järjestelmä yskii kalliisti. Yksittäiset kuljettajat eivät ole valmiita sitoutumaan äärimmilleen kilpailutettuihin kyyteihin.

Haastateltujen mielestä tarvitaan uusia digitaalisia keinoja ja palvelujen suunnittelua asiakkaan näkökulmasta. Yksittäisen taksikyydin rinnalle on kyettävä rakentamaan toimivia paketteja, jotka tarjoavat tilaajille uusia vaihtoehtoja. 

 

ETHÄN EPÄRÖI KYSYÄ.
KYSY ROHKEASTI JA OLEMME

YHTEYDESSÄ SINUUN

Kerro missä asiassa voimme palvella Sinua. Täytä oheinen lomake ja olemme pian yhteydessä Sinuun.

[recaptcha]

Share This